EGYH-KCP-18-P-0176 – Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja
Kedvezményezett: Ciszterci Iskolai Főhatóság – Ciszterci Rend Zirc-Pilis-Pásztó-Szentgotthárd Egyesített Apátsága Zirc
Támogatási összeg: 92 500 000 Ft

EGYH-EKF-20-P-0021 – Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja
Kedvezményezett: Ciszterci Rend Zirc-Pilis-Pásztó-Szentgotthárd Egyesített Apátsága Zirc
Támogatási összeg: 277 500 000 Ft

Megvalósítási időszak: 2018. január 1. – 2022. május 31. 
Kivitelezés helyszíne: 7621 Pécs Apáca u. 21.
A fejlesztéssel érintett ingatlan: Ciszterci Szent Margit Óvoda
A projekt részletes szakmai tartalma:
A támogatásoknak köszönhetően a Ciszterci Nevelési Központ által üzemeltett Ciszterci Szent Margit Óvoda régóta tervezett és elengedhetetlenül szükségessé vált bővítését kezdhette meg a fenntartó, a Zirci Ciszterci Apátság.
A bővítés célja a meglévő épület hasznos alapterületének nagyobb arányú bővítése volt. Ez a bővítés lehetőséget ad arra, hogy az óvoda jelenlegi zsúfolt elhelyezkedésű helyiségei egy kényelmesebb, az óvodákkal kapcsolatos szabványokat kielégítő kialakítású helyiségekké legyenek átalakítva, valamint a meglévő épület a költségvetés lehetőségeihez képest legnagyobb arányú felújítása is megtörtént.

A kivitelezés során a meglévő épület földszintjén található csoportszobák részben megújultak, az emeleti csoportszobák elrendezése pedig a bővítéshez illeszkedően került optimalizálásra.

Az új épületrész megépítése 308 m2 új terület felhasználását teszi lehetővé, melyben helyet kap többek között egy új közösségi terem, orvosi szoba, egy fejlesztő szoba, egy új, teljes értékű csoportszoba, kerékpár tároló és a szabályoknak megfelelő hulladéktároló helyiség.

Ezzel párhuzamosan indokolt az Óvoda kültéri játszótereinek felújítása is, így megújult a felső udvar, és az udvari homlokzat, fejlesztésre kerültek a közmű hálózatok, az egyéb infrastruktúra elemek is.
Így az új szárnnyal kiegészülve, az épület megfelelő elhelyezést biztosít az óvodások számára, valamint ezzel javítja az egyéb óvodai kapacitások színvonalát, működőképességét.

Projekttel kapcsolatos további információ kérhető: hivatal@ocist.hu

A projekt Magyarország Kormánya és a Miniszterelnökség támogatásával valósult meg.

Kormnany 2018

Keszult Magyarorszag Korm Tamogatasaval 2020