Eu Logo2014
ZIRCI CISZTERCI APÁTSÁG

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MEGÚJULÓ RENDHÁZ, VALLÁSTURISZTIKAI KÖZPONT A VÁROS FŐTERÉN

A Ciszterci Rend tulajdonában álló főtéri ingatlan turisztikai célú hasznosítására törekvő „Vallási turizmus, turisztikai attrakció fejlesztése a bajai Ciszterci Rendházba” elnevezésű, az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Regionális Fejlesztés Alap társfinanszírozásával, 158.265.833 Ft támogatásból megvalósuló beruházás indult nemrégiben Baján. Az idei év tavaszától várhatóan egy évig tartó munkálatokat követően impozáns, korszerű, egyben látogatóbarát vallásturisztikai szolgáltatással, országrészeken átívelő programlehetőségekkel bővül a városba érkező turisták lehetőségeinek színtere.

Az rendház felújítása nem csak a turizmusra lesz kedvező hatással. A fenntarthatóság alapelveit előtérbe helyező fejlesztés maga után vonja a város és térségének fejlődését is, gazdaságélénkítő szerepe megkérdőjelezhetetlen. Olyan munkahelyteremtő, turisztikai attrakció jön létre, amely működését megkezdve egyedülálló élményt képes nyújtani a városba érkező gyermekes családoknak, turistáknak, zarándokoknak, külföldi vendégeknek egyaránt, mindezzel nagyban hozzájárulva a térség turisztikai életének színesítéséhez, versenyképességének fenntartásához is.

Az előzetes tervek szerint gyógynövénykerten keresztül megközelíthető épületben, a helyi igényekre alapuló, a ciszterciek múltját feldolgozó, a bajai ciszterciekhez kapcsolódó, iskolatörténethez köthető interaktív kiállítás kialakítása mellett, megközelítőleg 60 férőhellyel bővül a város szálláshely-kapacitása. Mindemellett a felújított épület lehetőséget teremt majd kisebb rendezvények, lelkigyakorlatok, előadások megvalósítására is.

A fenti évszaktól független lehetőségeken túl további és szinte magától értetődő programként kínálkozik, hogy a zarándokszállásra érkező vendég zarándoklatát folytatva ellátogasson a Ciszterci Rend életének meghatározó, távolabbi országrészekben fellelhető további zarándokhelyeire is.

Bővebb információ: Zátrok Attila, ZCA megbízott műszaki vezető attila.zatrok@gmail.com, 06 30 990 39 68

 


Eu Logo

2015
ZIRCI CISZTERCI APÁTSÁG

SAJTÓKÖZLEMÉNY

TÁRT KAPUKKAL VÁRJA VENDÉGEIT A CISZTERCI SZÁLLÁSHELY BAJÁN

Két épületrész, 70 ágy, ingyenes WIFI használat, a ciszterci rend történetét bemutató kiállítások, multifunkcionális közösségi tér, fűszerkert, hangulatos és zárt belső udvar, igényes kulturált, minden igényt kielégítő, a korábbi épület szépségeit megtartó, egyben modern belső tér várja immáron tárt kapukkal a kedvező áron szállást kereső csoportok és egyéni látogatók foglalását Baján, az Európai Unió támogatásából megvalósult Tóth Kálmán téri Ciszterci Szálláshelyen.

A Ciszterci Rend tulajdonában álló ingatlan turisztikai célú hasznosítására törekvő beruházás a tavalyi év tavaszán vette kezdetét. A turistaszezon elejére befejezett munkálatokat követően impozáns, korszerű, egyben látogatóbarát vallásturisztikai szolgáltatással, országrészeken átívelő programlehetőségekkel bővült a városba érkező turisták lehetőségeinek színtere. A külső és belső felújítást követően júliustól egy teljes körűen felszerelt, kis-és nagy csoportok fogadására egyaránt alkalmas szálláslehetőséggel színesedik a bajai paletta.

Emeletes ágyakkal, kísérőknek külön szoba biztosításával, nemenként elkülönített vizesblokkal ellátott épületrész szolgálja ki a 8-16 fővel érkező csoportokat. A rendház másik szárnyában pedig normál berendezésű, külön mellékhelységgel, mosdóval és zuhanyzóval ellátott szobákban kapnak helyet az ennél kisebb létszámmal érkező csoportok, vagy egyéni szállásfoglalók.
Mindemellett hangtechnikával felszerelt, akár lelkigyakorlatok, közösségi események megtartására alkalmas tér, egy kápolna, illetve a magyarországi ciszterci rend kialakulását és annak bajai vonatkozású történéseit bemutató kiállítások bővítik tovább a rendház kínálta szolgáltatásokat.

A külön parkolóval, tűzrakóhellyel és gyógynövényektől illatos belső udvarral is rendelkező belvárosi Ciszterci Szálláshely az alábbi elérhetőségeken, akár – munkaidőben 8 és 16 óra között - személyesen, akár on-line formában is elérhető:


Cím: 6500 Baja, Tóth Kálmán tér 5.
E-mail: zarandokhaz.baja@gmail.com
Facebook: Zirci Ciszterci Apátság Bajai Szálláshelye

Aktuális programok

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Apátság felújítási projekt