Múzeumok Éjszakája a Zirci Ciszterci Apátságban

Múzeumok Éjszakája a Zirci Ciszterci Apátságban

Egy varázslatos éjszaka, amikor a kulturális intézmények megtelnek élettel... Ez a Múzeumok Éjszakája!


Június 22-én, szombaton 17:00 órától a Zirci Ciszterci Apátság kapui is megnyílnak, éjfélig ingyenesen fedezhetik fel valamennyi látványosságunkat az érdeklődők:


- Látogatás a Bazilikában
- A ciszterci szerzetesek történetét bemutató Rendtörténeti kiállítás megtekintése
- Arborétumi séták (egyénileg 20:00 óráig)
- Barangolás a Ciszterci Műemlékkönyvtárban
- Ahol a király is járt - Királyterem és Vöröstorony látogatás - kizárólag előzetes regisztráció alapján!*


Kiemelt programok:


- 17:30 és 19:30: „Mesél a Kert” - Vezetett séták az Arborétumban. Gyülekező a díszudvari bejáratnál kezdés előtt negyed órával. Előzetes regisztráció szükséges a  turizmus@ocist.hu elérhetőségen!


- 19:00: Rendhagyó tárlatvezetés a Ciszterci Műemlékkönyvtárban az OSZK szervezésében, Huszár Lőrinc ciszterci szerzetes előadásában


- 20:00–22:00: Éjszakai denevérparti az Arborétumban a Bakonyi Természettudományi Múzeum szervezésében, Mészáros József denevérkutató vezetésével. Találkozó 19:50-kor a Bakonyi Természettudományi Múzeum bejárata előtt (Rákóczi tér 3-5.). Szükséges felszerelés: zseblámpa, kényelmes cipő! Kültéri program! Rossz idő (eső, viharos szél) esetén elmarad! A program támogatói jeggyel látogatható, amelyet az apátság 1. emeletén a Bakonyi Természettudományi Múzeum jegypénztárában lehet megvásárolni!


- 20:30: Nyáresti orgona- és szaxofon koncert a Bazilikában. Fellép: Szepesi Bence klarinét- és szaxofonművész és Finta Gergely orgonaművész


- 21:30: Uher Bálint Quartet koncert a könyvtár Barokk termében az OSZK szervezésében


*A Királyterem és Vöröstorony, valamint a „Mesél a Kert” programunk kizárólag előzetes regisztráció alapján, korlátozott létszámban látogatható.
Bővebb információ, regisztráció a turizmus@ocist.hu e-mail címen!


A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A program résztvevői megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen kép- és hangfelvétel készülhet, amelyet a szervezők felhasználhatnak.


Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!