Bodó Antónia és Kapitány Dénes koncertje

Bodó Antónia és Kapitány Dénes koncertje

"Ma belegyűröm lelkem egy szívtépő dallamba, s egy felsíró hangú hegedű leszek....."

Lírai dallamok, hegedűszó.... Szenvedélyes muzsika...
Az orgona fenséges zengése, a ciszterci bazilika hűs homálya...

Bach, Schubert, Rachmaninov és Antalffy-Zsiross Dezső nagyszerű alkotásai
Hallgassuk együtt Bodó Antónia hegedűművész és Kapitány Dénes orgonaművész közös koncertjét augusztus 27-én, vasárnap 16 órától.

Életrajzok:

Bodó Antónia a Budapesti Fesztiválzenekar hegedűművésze.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Halász Ferenc és Kovács Dénes osztályába járt és Summa cum laude diplomával végzett.
A kamarazene nagyon fontos számára, több versenygyőzelme volt vonósnégyessel és vonóstrióval. Az Akadémia Vonósnégyessel a világ számos országában fellépett, többek között Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Indonéziában adott nagy sikerű koncerteket.
Koncertmesterként részt vett a Jeunesses Musicales World Orchestra munkájában, ahol a Berlini Filharmonikusok művészeivel dolgozott együtt.
A Verbier Fesztivál résztvevőjeként számos világhírű karmester keze alatt dolgozott szólamvezetőként és koncertmesterként, úgy, mint Sir Neville Mariner, Kurt Masur. A Budapesti Fesztiválzenekar tagjaként a világ legnagyobb koncerttermeiben és fesztiváljain koncertezik, többek között a new yorki Carnegie Hall, Linkoln Center, a londoni Royal Albert Hall, a Milánói Scala termeiben lépett fel.

Kapitány Dénes orgonaművész.

Tanulmányait a kalocsai Főszékesegyház orgonaművészénél, Leányfalusi Vilmosnál kezdte, majd a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Virágh Endre és Mátyus Gabriella orgonaművészek irányításával folytatta. A debreceni Zeneművészeti Főiskolán Hollai Keresztély és Karasszon Dezső orgonaművészek voltak mesterei.
Az orgona mellett a zongora szakot is elvégezte. Elhivatott pedagógiai munkája tanítványainak zeneiskolai oktatásában, a diákok eredményeiben is megnyilvánul. Szakmai tanácsadással és animátori munkájával segíti a Zircen és környékén élő gyermekek zenei fejlesztését. Tanári munkásságát számos különdíjjal jutalmazták, sőt két ízben tanítványai versenyfelkészítésében nyújtott kimagaslóan eredményes munkájáért a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elismerő oklevelét vehette át. Nemcsak az általános zenei (hangszeres) nevelést és ízlésformálást tekinti feladatának, hanem tehetséges tanítványait igyekszik a zenei pályának megnyerni, kinevelni a jövő művészeit és tanárait. Rendszeresen ad koncerteket. 1999 őszétől a zirci Ciszterci Apátság orgonistája és az apátsági koncertsorozat szervezője. Az utóbbi években 4 CD felvétele jelent meg, melyeken a templom két orgonáját mutatja be. Hosszú ideje kutatja a híres magyar orgonaművész Antalffy-Zsiross Dezső műveit, melyeknek jó részét felvételre játszotta.

Aktuális programok

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28